perjantai 13. lokakuuta 2017

Hups, onpa vierähtänyt viikkoja

Lokakuu jo puolessa ja on unohtunut ihan täysin tämän blogin olemassaolon. No parannetaan hetkeksi tapoja, ja kirjoitellaan jotain elukka kuulumisia.

Kissat ovat kasvaneet! Vicky on jo iso likka 9,5 kuukautta ikää ja painoakin taitaa olla jo ainakin sen 4,5-5 kg. Eka kiima oli Vickyllä tasan 8 kk ikäisenä ja nyt 1,5 myöhemmin on toinen. Aikaisemminen en ole noihin narttukissojen kiimoihin perehtynyt, mutta onhan se kollin tuska ihan ilmeinen kun tuota kissaa katsoo 😅.Hetta eli Hemuli on niin hurmaava ja suloinen pikkukissa, mahdoton on tyttö kehräämään ja kerjäämään. Hetta on todellakin kaikkiruokainen. Onneksi nuo koirat lotasevat ruokansa hetkessä, sillä Hetta kävisi ihan varmasti myös koirien kupilla katsomassa onko siellä maistiaisia.


Molemmat kissat ovat menossa näyttelyihin. Ensimmäinen reissu on kuukauden kuluttua Messukeskuksessa Helsingissä, seuraava on joulukuussa Kuopiossa ja tammikuussa mennään Kempeleeseen. 

Koirat sitten. Gitalla on alkanut ensimmäinen pentujen jälkeinen kiima. Kahdeksan kuukautta on muodostunut Gitan kiimakierron väliksi. Se on hiukan pitkä, mutta nyt kun sen tietää, niin se on vain hyvä. Gitta on pentujen teon ja niiden maailmalle muuton jälkeen aikuistunut. Se hömelö ja hassunhauska Gitta on nyt seesteinen Rouva Ruu, joka nautiskelee hyvästä ruuasta, pitkistä päiväunista ja tarvittaessa vauhdikkaista metsälenkeistä. Kyllähän se Tessan kanssa riehuu, mutta huomaa että Gitalla palaa pinna ihan eri tavalla kuin aikoinaan Carkilla joka sieti Gitan riekkumisia ihan loputtomiin.

Tessa vasemmalla ja Gitta oikealla
Gitan kanssa kävimme syyskuussa petotestissä. Testasin Gitan sudelle, koska valittavissa olevista pedoista, se on todennäköisin joka voisi tulla meitä metsässä vastaan. Gitta käyttäytyi odotetusti. Se on nössö koira, se on liian kiltti ja kuvittelee kaikista pelkkää hyvää, myös sudesta. Todennäköisesti se olisi syöttänyt itsensä ja minut sille sudelle. Se ei paennut, eikä se hyökännyt, se seuraili sutta hiukan etäämpää ja mursisi silleen vienosti, se murina ei olisi säikäyttänyt edes päästäistä. 

Kuva: Petotesti

Kuva: Petotesti
Tessa the terminaattori. On siinä vaan vilkas koira 😜. Jotenkin tuntuu että se on vilkaampi kuin yksikään aijempi pinseri mitä minulla on ollut. 


Tuossa edellisessä heinäkuun päivityksessä jännäsin noiden rokotusoireiden puolesta. No kaikki pennut selvisi rokotuksesta mainioisti ilman oireita, paitsi Tessa. Tessan oireet alkoivat 9 vrk kuluttua rokotuksesta, se vapisi, oli huonovointinen ja liikkuessa oli horjuva. Se sai heti oireiden alettua yhden kyypakkauksen tabletin ja  B-vitamiinitabletin. Näytti että oireet lakkasivat, mutta kuinkas ollakkaan, ne alkoivat noin 2 vrk:n kuluttua uudestaan. Ja taas kortisonia ja sitä syötettiin seuraavanlaisella annostuksella: 1 tbl, 1/2 tbl kahtena päivänä ja 1/4 tbl kahtena päivänä. Joka päivä myös 1 B-vitamiini tabletti. Tämä oli hyvä annostus ja kaikki oireet meni niillä ohi. 

Toisesta rokotuksesta ei tullut sitten mitään oireita.

Päiväunien seuraneidit 

Tessa kävi myös Ruma Rakin pentukoulussa. Pentukoulu kesti 4 oppituntia ja mielestäni Tessa oli hyvin innokas ja helposti oppiva pentu. Pitäisi vaan ylläpitää opittuja ja harjoitella uusia juttuja kaiken aikaa lisää. Gitta kävi myös neljä vuotta sitten  Ruma Rakin pentukoulun. Eihän nämä meidän koirat ole mitään tottelevaisuuden mutitalentteja ole, mutta kyllä niiden kanssa pärjää oikein hyvin. Ainoa mitä voisi odellakin kehittää on tuo koirakavereiden ohittaminen tuolla ulkona. Siinä on vielä paljon petraamista, molemmilla.

Muiden pentujen kuulumisista sen verran että Cassius eli Domi, on käynyt enimmäisessä näyttelyssä. Hyvinkään pentunäyttelyssä. Tuomarina oli Marianne Holm ja arvostelu oli seuraavanlainen:

"Hyvät mittasuhteet ja vahvuus. Ylälinja saa vielä kehittyä. Oikea pään pituus. Linjat tasaantuvat vielä ja otsapenger korostuu. Jyrkkä kaulan kiinnitys. Rintalasta saisi olla pidempi. Hyvä takaosa ja oikea hännänkiinnitys. Liikkuu vaivatta. Käsiteltävissä." PPEN2

Kuva S.Kervinen
Oikein oli hyvä ja lupaava oli Domin arvostelu! Ollaan tyytyväisiä!

Yhdellä tyttöpennulla oli toisen rokotuksen yhteydessä todettu sivuääni sydämmessä. Mitään oireita tai merkkejä ei sivuäänestä ole ollut ennen tuota rokotusta. Pentu kävi tarkemmissa tutkimuksissa lahdessa ja siellä todettiin seuraavaa: Pennulla todettiin synnynnäinen sydänvika. Kammioväliseinässä aortaläpän yläpuolella n.4mm suuruinen vuoto. Pentu on tällä tekellä oireeton eikä sydänvika ole haitannut arkea. Mitään ennusteita ei kasvavalle koiralle ole vielä annettu, mutta jos koira pysyy oireettoman, niin seurata ultra olisi kahden vuoden ikäisenä. Toivotaan että sydänvika on ja pysyy oireettomana ja tyttö pystyy elämään normaalia elämää.

Tässä on hyvä linkki Koirien synnynäiset sydänsairaudet, josta voi lukea koirien sydänsairauksista enemmän.

Koetetaan päivitellä blogia jatkossa vähän useammin. Mukavaa syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti