torstai 5. elokuuta 2021

Yksi on joukosta poissa

💔YesPinYes Dea💔17.7.-5.8.2021💔 

jätti tuhisevantusinan ja siirtyi tärkeään enkelikoiran tehtävään suojelemaan sisaruksiaan suuressa maailmassa.
Pieni rakas nukkuu koivun juurella muiden enkelikoirien kanssa.


Eilen aloitimme pennuille maistattamaan lisäruokaa, emänmaidonkorviketta, laktoositonta kermaviiliä ja jauhelihaa. Pennut söivät ahnaasti ja hyvällä ruokahalulla, ja Dean kohdalla huomasi ongelman heti. Vajaa teelusikallinen ruokaa ja samatien oksentaminen ulos. Arvasin heti että kyseessä on sama viheliäinen sairaus, jolle olen menettänyt tyttöpennun vuonna 2008 ja 2017, eli Dean isoisotädin ja tädin.

Tämän sairauden kohdalla teen päätöksen ikiuneen laittamisesta heti. Tämä on pennulle todella kamala sairaus ja sen huomaa todellakin ensimmäisestä kiinteästä ruuasta. Dean kohdalla tiesin jo sairauden nimen, aijempien pentujen menetykset on menneet ruokatorvenlaajentuman syyksi. Erona ruokatorvenlaajentumaan on että tämän kanssa eläminen on hyvin vaikeaa, koska se puhkeaa aina varhaisessa vaiheessa, ei enää vanhempana. Pieni pentu menettää nopeasti painoaan ja vaikka kuinka asentoruokkii pentua pystyasennossa on se pennulle äärimmäisen rasittavaa ja sillä vain pitkitetään väistämätöntä.




Kyseessä on PRAA eli persistent right aortic arch. Sydän- ja verisuonitauti, joka tunnetaan nimellä jatkuva oikea aortan kaari, tunnetaan myös nimellä "verisuonirenkaan poikkeama" ja "ruokatorven verisuonten puristus". Se on sairaus, joka on seurausta verisuonen epänormaalista uudelleenreitityksestä valtimossa, joka syntyy suoraan sydämestä, aortasta.

Lue lisää PRAAsta .

Kaikki muut pennut voivat hyvin, niillä ei ole mitään merkkejä PRAAsta. Tänään surraan ja itketään, mutta käännämme katseet jo yhdentoista touhutyypin tulevaisuuteen, joille toivon kaikille löytyvät maailman parhaat loppuelämän kodit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti