tiistai 13. heinäkuuta 2021

Pentulaatikko hommia.

 Tämän päivän vapaapäivä on käytetty pentuhuoneen valmisteluun. Normaalisti lähinnä kissojen käytössä ollut huone, koki päivän aikana muutoksen koiranpentuhuoneeksi.

Huoneen tärkein kaluste on pentulaatikko. Entinen pentulaatikko meni roskiin kun alkoi olla jo huonossa kunnossa. Tämä uusi on tehty liimapuulevyistä jotka on käsitelty vesiohenteisella Coloria puuvahalla. Coloria vaha on myrkytön, hajuton, turvallinen ja soveltuu hyvin puun pinnan käsittelyyn. Vahattu pinta helpottaa laatikon puhtaana pitämistä.

Pentulaatikon yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on turvalaidat, joilla ehkäistään pennun mahdollinen emän ja seinän väliin jääminen. Tässä mallissa turvareuna on nyt pehmustettu ja verhoiltu ja pois nostettavissa. Olen käyttänyt tällaisia erillisiä turvareunoja myös kissanpentujen kanssa. Ja se toimii erittäin hyvin myös niille.


Pentulaatikko on käytössä vain ensimmäisten elinviikkojen ajan. Kun pennut alkavat liikkumaan ja syömään lisäruokaa, sisälaatikon etureuna otetaan pois ja ne saavat hieman lisää tilaa. Ja kun vauhti alkaa lisääntymään, koko laatikko poistetaan ja huone pääsee kokonaan pentujen käyttöön.


Laatikon sisustus hommat ovat vielä kesken. Laatikossa on ohut patja joka odottaa vielä verhoilua kosteutta hylkivällä kankaalla. Puukässä hommat sopivat mulle paremmin kuin ompeleminen, sitä lykkään aina ihan viimeiseen tippaan asti. Mutta tässä on motivaattorina nyt aika ja sen loppuminen. Kohta on laatikko täys pentuja ja kaiken on olevat valmiina hyvissä ajoin. Onneksi Tessa sopeutuu supernopeasti ja omi pentulaatikon heti omakseen vaikka ompeluhommat ovat vielä vähän vaiheessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti